Statik Regülatör Statik Regülatör sg

Mikroişlemcili Regülatör

Statik Regülatör Statik Regülatör Statik Regülatör Kontrol Paneli
Statik Regülatör Mikroişlemcili Servo Regülatör
Regülatör Regülatör Fiyatları İletişim

Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülatörleri

Mikroişlemcili Voltaj Regülatörü; RISC Mikroişlemcili yarıiletken tip akıllı cihazlardır. Bu nedenle sabit voltaj gerektiren hassas elektronik cihazlarda %100 güvenle, sorunsuz kullanılır.

AC/DC Mikroişlemci kontrollü Voltaj Regülatörleri gerçek RMS değer ( True RMS Effective Value ) temeline dayalı ölçüm tekniği ile çalışır. Böylece giriş şebeke voltajı ani değişimlerinden ve dalga şekli bozukluklarından etkilenmeden her zaman çok hızlı düzeltme ile sabit ( 220 VAC , ± %1 ) çıkış gerilim hassasiyeti ile rahatlıkla çalışabilir... 2 yıl ve 3 yıl Garanti seçenekleri sunulmaktadır.

Mikroişlemcili regülatör nedir ?

Servo regülatör mantığında üretilmiş aynı varyak ve trafo sistemi ile donatılmış fakat mikroişlemci kontrol özelliği ile voltaj regülasyon hızı arttırılmış sistemlerdir. Servo regülatör sisteminde ulaşılan 85V/sn değeri mikroişlemci regülatörde 200V/sn seviyelerine yükseltilmiştir.

Mikroişlemci vasıtası ile regülatör içerisinde bulunan oto varyak motorları şehir şebekesindeki voltaj değişimlerini daha seri bir şekilde algılar ve oto varyak sisteminin dönme ivmesine hız kazandırmaya çalışır.

Mikroişlemcili regülatör sistemi gelişmiş izleme ve kontrol özellikleri ile servo regülatör sistemlerinden kolayca ayırt edilir. Monofaze ve trifaze olarak imal edilebilen mikroişlemcili regülatör sistemleri her faz için ayrı dijital ekran özelliği ile giriş ve çıkış hakkında voltaj değerlerinin daha net ve kontrollü izlenmesi sağlanabilir.

Gelişmiş dijital mikroişlemci özelliği ile kullanıcı regülatör çıkış voltajını belirli limitler dahilinde kendi talebi doğrultusunda dijital ekranda ayarlayabilir. Opsiyonel olarakta bilgisayar bağlantısı yapılarak pc üzerinden regülatör haberleşmesi sağlanabilmektedir.

Mikroişlemci Kontrollü Voltaj regülatörleri, değişken şebeke voltajını regüle etmek amacı ile kullanılırlar. Mikroişlemci kontrollü regülatörlerimizin en belirgin özelliği saniyede 200 V AC regüle etmesidir. Regülatör; varyak, mikroişlemci kart, akım trafosu güce göre röle veya kontaktör, servo motor gibi ana malzemelerden oluşmaktadır.

Güç kapasitesini geçmeyecek her alanda kullanılır. Mikro işlemci regülatörlerde çıkış hassasiyeti isteğe göre panel üzerinden ±%1 den ±%10 a kadar ayarlanabilir. Mikro işlemci regülatörlerde koruma ünitesi opsiyonel değildir. Aşırı Gerilim Koruma Ünitesi sistemin içinde mevcuttur. Ayrıca Aşırı Akım Koruması da sistemde yer almaktadır. Varyakların kumandasında 12 V DC - SERVO motorlar kullanılmakta ve bu motorlar kontrol kartında bulunan TRIAC'larla kumanda edilmektedir.

Servo-Kontrol gerilim düzengeci, düzenlemeyi sağlayan troidal transformatör (varyak), yardımcı transformatör ile değişken transformatöre kumanda eden servo-motora çıkış gerilimine göre kumanda veren elektronik devrelerden oluşmuştur. Hızlı cevap verme zamanını içeren kontrol sistemi ile, yüksek başlangıç tork'lu DC motor dizgesi girişteki küçük gerilim değişimlerini bile hızla düzeltir. Servo-motor giriş gerilimi çalışma sınırları dışına çıktığında limit-switchler tarafından, çıkış gerilimi otomatik olarak istenen değere ayarlandığından kontrol devresi tarafından devreden çıkarılır. Regülasyon tamamlandığında elektronik frenleme devresi yardımıyla motorun enerjisi kesilir ve sessiz çalışır.

Mikroişlemcili Regülatörler RISC Micro kontroller işlemcili elektromanyetik tip akıllı cihazlardır. Bu nedenle Sabit gerilim gerektiren Hassas elektronik cihazlarda % 100 Güvenle sorunsuz kullanılır. Gerçek RMS Değer (True RMS effective value) temeline dayalı tekniği ile çalışır. Böylece giriş şebeke voltajı ani değişimlerinden ve dalga şekli bozukluklarından etkilenmeden her zaman çok hızlı düzeltme ile sabit (220 V + %1) çıkış gerilimi üretir.

Mükemmel dinamik ve statik regülasyonu ile yükün güç faktöründen ve şebeke voltajı harmonik bozumundan etkilenmeden jeneratör veya sanayi elektriği gibi düzensiz gerilimin kullanıldığı ortamlarda gerekli koruma sağlarlar. Voltaj Regülatörlerimiz uzun ömürlü olup işçilik ve malzeme hatalarına karşı 2 yıl garantilidir.

AŞIRI GERİLİM KORUMA ÜNİTESİNİN ÖZELLİKLERİ VE GÖREVİ
Trifaze regülatörlerde, gelen üç fazdan herhangi biri kesildiğinde çıkışı otomatik olarak kapatır. Trifaze çalışan cihazların, faz kesilmesinden dolayı zarar görmesini önler. (Faz Koruma Görevi Yapar)

Giriş voltajındaki ani düşüş ve kalkışlarda (Regülatör ayar sahasının dışına çıktığı durumlarda) çıkışı kapatır. Çıkış voltajını ayarladıktan sonra tekrar çıkışı açar.

Regülatörde oluşacak herhangi bir arızadan kaynaklanan düşük voltaj çıkışını veya yüksek voltaj çıkışını keserek, kullanılan cihazların zarar görmesini engeller.

Regülatörün arızalı bir şekilde uzun süre çalışmasını (çıkış voltajını kapatarak) önleyip, kullanıcının uyarılmasını sağlar. Regülatörde oluşabilecek diğer arızaları önler.

Regülatörün çıkış voltajlarını sürekli kontrol ederek standartlara uygun olmasını sağlar.

ÇALIŞMA PRENSİBİ
Voltaj regülatörleri şebeke giriş gerilimini belirli bir düzeltme hızıyla regüle ederek çıkışta ayarlanan değeri sabit tutan micro işlemci kontrollü bir sistemdir. Varyak motor kontrolüyle belirlenen çıkış gerilimiyle yardımcı trafoyu besleyerek şebeke gerilimi üzerine durumuna göre ekleme yada çıkarma yönünden gerilim uygular. Sistemle elde edilen düzeltme hızı 100 V/Sn. civarındadır. Sistemde tüm olarak hata paylarının toplamı verilen giriş gerilimi sınırları içerisinde kalınması ve nominal gücün aşılmaması kaydıyla +- % 1 miktarı altında kalmakta; Varyak, trafo, bakır ve demir kayıpları toplamından oluşan az miktarda güç kaybı sayesinde sistem verimi nominal yükte % 95’in üzerine çıkmaktadır.

Statik regülatör bünyesinde hiçbir şekilde hareketli parça içermeyen bir gerilim regülatörüdür. Voltaj regülasyon işlemini tamamı ile mikrokontrolör denetiminde digital teknolojinin tüm nimetlerini kullanarak milisaniyeler kadar küçük zaman dilimlerinde yapılmaktadır.Eskiyecek aşınacak, bakıma ihtiyacı olan hiçbir parçası yoktur..Bunun tam tersine klasik üretim olan servo motorlu voltaj regülatörleri ise degişken trafo firçaları, fırça yatakları, motor kollektörleri gibi mekanik sürtünmeli parçaları hızlı bir şekilde aşınma meydana getirmektedirler.Ağır yükler altında sürekli çalışmada trafonun yüzeyinde aşınmalar ve ısınma olduğu gibi gerilim kesintileri de olabilmektedir.

Tamamen thyristör kontrollü, mikrokontrolör denetimli olup digital teknolojiyle entegre bir biçimde çalışmaktadır.Bundan dolayıdır ki, şebeke geriliminin tehlikeli derecede yüksek veya düşük gelmesinde, aşırı ısı, aşırı akım ve çıkış kısa devresi gibi normal olmayan durumlarda alet hem kendisini koruyor hemde beslediği yükü korumaktadır.Tüm güçlerde EMI ve RFI filtreleri standart olarak mevcuttur.

Statik Regülatörde Düzeltme Hızı:

Statik regülatörler şebekenin ilk periyotlarında gerilimdeki değişimlerini farkediyor bir periyod (20 milisaniye)de çıkış gerilimini 220V +%2 aralığına alıyor.Eski ürün olan servo motorlu voltaj regülatörü değişen şebeke voltajının düzeltmek için bir motor tarafından sürülen fırçaların değişken olan transformatörün çıkış gerilimini ayarlamasıyla sağlanmaktadır. Bu yapılan işlem hızlı bir şekilde meydana gelen şebeke voltaj değişimlerinde yavaş bir şekilde cevap vermek anlamına gelmektedir. Çıkış voltajının düzeltme hızı saniyeler değerlerine sahip olduğu için onun beslediği günümüzde kullandığımız çağdaş elektronik ürünler için oldukça yavaş olmaktadır.

STATİK REGÜLATÖR aletleri yüksek ve ani akımlara dayanıklı, yarı iletken elemanları olan, (thyristör) sayesinde yüksek kalkış akımı gerektiren yüklere çok hızlı bir biçimde cevap vermektedir. Bu yarı iletken olan elemanlar 20 milisaniye için nominal akımın tam olaraj10 katına dayanabilmektedir. Eski ürünüz olan servo regülatörlerde ise asenkron motorun kalkış demerajlarında, mevcut fırçaların kontak noktalarında kontak direnci nedeni yüksek sıcaklık olacaktır. Transformatörün ve fırçanın yüzeylerinde tahribat meydana gelmektedir.

Statik Regülatör Distorsiyon İçermemektedir:

Statik regülatör ürünlerinde, gerilim regülasyonunu statik elemanlarla olan (thyristör) STEP_UP/DOWN yöntemleriyle sero transger mantığı ile gerçekleştirmektedir. Üründe akım transferi sıfır geçişlidir.Dolayısıyla harmonik içermemektedir. Regülatöre bağlı alıcılara giden en düşük ve en yüksek seviyedeki gerilim değerlerini sınırlar. Kullanıcı bu değerleri ve değerlerin aşılması durumunda alıcılara giden voltajı kesme zamanını ön-paneldeki yönetim arayüzünden ayarlayarak kontrol edebilir. Ön panelde bu işlem çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

Kurgulanan ürün gücünün çekeceği nominal akımların, ayarlanan akım tolerans değerlerinin daha üst seviyelerinde olması, zaman ve akım grafiklerinin aşılması ve akımın yükselme hızının tablo değerlerindeki farkları sorgulanarak koruma sağlanmaktadır.

Şebekede, mikrosaniye mertebesinde oluşan yükselme, ani çökme ve binlerce voltluk gerilim sıçramalarına karşı alıcıları koruyan” etkili koruma devresi ” mevcuttur. Koruma devresi genelde hem asimetrik hem de simetrik gerilim dalları şeklinde çalışır.Tam anlatım ile hatlar arası ve hatlar arasından da toprağa iletilmektedir.

Koruma devresi neden oluşmaktadır?

Bu devre hızlı tepki gösteren supressör diyotlardan meydana gelen üç kademeli mevcut koruma devresi, varistörlerle orta koruma kademesi ve güçlü gazlı aşırı gerilim ileticileri ile kaba koruma olarak desteklenirler. Koruma aşamaları birbirinden ohmik dirençlerle aracılığı ile ayrılmıştır. Bu, aşırı gerilimlerin baskılanarak sınırlandırılması ve darbe akımların saptırılması gerektiğinde koruma devresinde gücün en uygun biçimde dağılmasını sağlar. Böylece alıcılara şebekeden gelen aşırı gerilim binmesi mümkün olmayacak biçimde etkili koruma sağlanmış olur.

Regülatör paneli üzerinde açma / kapama özelliği mevcuttur. Aşırı Akım, aşırı gerilim, düşük gerilim ve çıkış kısa devreleri gibi durumlarda cihaz elektronik olarak koruma altına alınmaktadır ve çıkış, hızlı bir şekilde kesilir. Mekanik ayraç olarak kompakt şalter açtırılarak extra güvenlik elde edilmiş olur. Bu özellik 200kVA ve üstü güçlerde uygulanmaktadır. Harmonik Eliminasyon özelliğinin yanında mevcut yük akımının %20’i kadarının yarı iletken üzerinden geçirilmesi, düşük maliyet ve desistemin güvenirliliğinin artmasına yardımcı olmaktadır.

Mikroişlemcili Regülatör LCD ön panel:

Ön panelde üzerinde bulunan diyagram aracılığı ile cihazın çalışma durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı dil seçeneklerini destekleyen LCD ekranı sayesinde cihazın giriş ve çıkış değerleri ( gerilim, akım, frekans ) okunabilmekte ve aynı zamanda kalibre edilebilmektedir. Giriş gerilimi üst ve alt seviyeleri regüleli çıkış gerilimi üst ve alt seviyeleri, çıkış gerilimi, koruma üst ve alt seviyeleri,aşırı yüksek ve aşırı yüksek gerilim kesme zamanları, gerilim kalibrasyonu için pozitif ve negatif polarite ayarları şifre kullanarak tamamen cihazı yöneten kişinin kontrolüne sunulan parametrelerdir.

Mikroişlemcili Voltaj regülatörünü teknik özellikleri

Mükemmel bir şekilde gerilim regülasyonu
Zero Voltage Transfer / No Distortion özelliği vardır.
20 mili saniye gibi bir değer cevap veriyor ve gerilimi düzeltiyor.
Aşırı gerilim, aşırı yük, peak, düşük gerilim, sag, surge spike gibi bir çok koruma devreleri mevcuttur.
EMI-RFI Gürültü filtresi mevcuttur.
Kontrol paneli üzerinden giriş ve çıkış gerilimleri çalışma frekansı koruma. Ekrana şifre koyulup yönetim güvenliği sağlanabilmektedir.

Yüksek Güvenirlilik: Mikro controller ile denetimli olup,thyristör kontrollüdür ve digital teknolojinin verdikleri imal edilmiştir.
Distorsiyon İçermemektedir: Gerilim regülasyonunu statik malzemelerin (thyristör) aracılığı ile STEP-UP / DOWN yolu ile ZERO TRANSFER prensibine uygun olarak gerçekleştrimektedir.
Sonsuz Ömür Vadeder: Bu nedeni tüm yapısında hareketli parça yoktur. Bu nedenle aşınma, asınma nedeni ile herhangi bir yıpranma söz konusu değildir. Tamamen elektronik devrelerden oluşmaktadır.
Yüksek Düzeltme Hızı: Şebekedeki gerilim değişikliğini hissederek gerilimi 20 saniye gibi kısa sürede istenilen değere sabitler
Yüksek Kalkış Akımı: Çok yüksek ve ani akımlara dayanıklı olan yarı iletken malzemelerle (thyristör) yardımıyla çok yüksek kalkış akımı isteyen yüklere hızlı bir biçimde cevap verilmektedir. Nominal akımın 10 katına kadar dayanılabilmektedir.

Statik Regülatör

AC/DC Statik Regülatörler ; üretiminde özenle seçilen, ani ve yüksek akımlara dayanıklı yarı iletkenler ( thyristör - IGBT ) sayesinde yüksek kalkış akımı gerektiren yüklere çok hızlı cevap vermektedir. Regülatörlerimiz kontrol paneli üzerinden her fazı bağımsız olarak açma kapama özelliğine sahiptir. Aşırı akım, aşırı gerilim, aşırı yük, aşırı sıcaklık ve kısa devre korumaları mevcuttur.

Mikroişlemcili Regülatör Kullanım Alanları

- CNC Tezgahları
- Tıbbi Cihazlar
- Lazer Cihazlar
- Teknik Cihazlar
- Klimalar
- PDKS Sistemleri
- Matbaa Makinası
- Radyo Vericileri
- Asansörler
- Elektrikli Ev Aletleri
- Bilgisayar Sistemleri
- Ambalaj Makineleri
- Otomasyon
- Tekstil Makinaları
- Enjeksiyon Makinası
- Motorlu Makinalar
- Kartlı Geçiş
- Laboratuar Cihazları
- Ağaç Makinaları
- Denizcilik
- Market
- Isıtma ve Soğutma
- Telekomünikasyon
- Fotoğraf Baskı
- Yangın Güvenlik
- Televizyon Vericileri
- Telefon Santrali

Voltaj Regülatörü

 

Statik RegülatörMonofaze Regülatörler

Monofaze Regülatörler, 2 kVA - 50 kVA güç aralığında üretilmektedir. Servo ve Mikroişlemci kontrollü servo regülatör ile kıyaslandığında teknolojik olarak çok üstün voltaj regülatörleridir.

AC/DC Monofaze Statik Regülatörler; bünyesinde hiçbir hareketli parça içermeyen tamamen elektronik kontrollü regülatörlerdir. Aşınacak, eskiyecek bakım gerektirecek hiçbir parçası yoktur. Daha fazla bilgi için.

Trifaze Regülatörler

Statik Trifaze Regülatörler, 15 kVA - 2000 kVA güç aralığında üretilmektedir. Servo ve Mikroişlemci kontrollü servo regülatör ile kıyaslandığında teknolojik olarak çok üstün voltaj regülatörleridir.

AC/DC Statik Trifaze Regülatörler; Voltaj düzeltmesi tamamen mikroişlemci denetiminde dijital teknolojiyle milisaniyeler seviyesinde gerçekleştirilir. Düzeltme işlemi Tristör-tristör modül ve trafo yardımıyla yapılır. Daha fazla bilgi için.

 

Mikroişlemcili Regülatör Broşürü - Kullanım Klavuzu

Monofaze Regülatör Trifaze regülatör Regülatörler Voltaj Regülatörü
Elektronik regülatör Regülatör fiyatları Regülatör nedir Voltaj Regülatörleri
Regülatör Nerede Kullanılır Regülatör kullanım alanları Regülatör ne işe yarar Gerilim Regülatörü
Statik Regülatör Mikroişlemcili Servo Regülatör
Regülatör Regülatör Fiyatları İletişim